Victor Ponta sună adunarea pentru sindicate

Ponta şi PSD-ul urmează învăţăturile PCR-ului, care le-a preluat la rândul său de la Lenin şi bolşevici, tratând sindicatele ca pe veritabile curele de transmisie ale politicii partidului. Într-o declaraţie prilejuită de participarea la conferinţa judeţeană PSD Hunedoara, Victor Ponta a amintit cu mare plăcere de ziua de 15 iunie anul curent, când, însoţit de greii partidului, a trecut prin mijlocul sindicaliştilor care înconjuraseră Casa Poporului pentru a face presiuni asupra aleşilor de a vota moţiunea ce viza căderea guvernului Boc. Atunci au lipsit doar 8 voturi pentru ca acea moţiune să treacă, iar PSD-ul se pregăteşte pentru Congresul extraordinar din 16 octombrie, la care se va vota un program de guvernare pentru ieşirea din criză. Iată cea mai importantă parte a declaraţiei lui Ponta:

„Am considerat PSD un aliat politic natural pentru sindicate. Să trecem peste tot ce s-a întâmplat în trecut, peste orgolii, peste nemulţumiri. Ne-am întâlnit pe 15 iunie, tot la moţiunea de cenzură în stradă, şi vreau să ne întâlnim din nou, în stradă, la momentul moţiunii de cenzură din această toamnă, moţiune pe care va spun direct că îmi doresc enorm de mult să o facem în aşa fel încât să fie votată de minim 236 de parlamentari”.


Din considerente pur tactice Victor Ponta declară PSD-ul aliat politic natural al sindicatelor, aşteptându-se ca acestea să realizeze în stradă o presiunea politică suficient de puternică pentru a uşura aprobarea moţiunii de către un număr de minim 236 de parlamentari. Dacă PSD-ul naduşeşte la creionarea unui program politic, iată că PNL-ul a pregătit deja guvernul, chiar şi în lipsa unui soluţii concrete! Crin Antonescu a mai scos un iepuraş din joben, al doilea după „soluţia Johannis”…

Lipsa de până acum a unui program alternativ de ieşire din criză a pus PSD şi PNL în situaţia neplăcută de a face figuraţie pe lângă Realitatea TV şi Antena 3, adevăratele maşini de război ideologic împotrivă guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu. Aşa se face că au ajuns onorabilii Chireac, Nistorescu, Ciutacu & Co să producă mai multe programe şi căi de atac la adresa guvernanţilor decât PSD & PNL, plus opoziţia extraporlamentara. Aceasta este o situaţie primejdioasă, aşa a declarat cu câtva zile în urmă Bogdan Chireac, ştiind bine că o acţiune media de expresie anarhică de tipul Realiatea-Antene poate doar să încălzească politic anumite segmente ale populaţiei, dar este inconsistentă în rezolvarea problemelor reale ale ţării.

De aceea, apelul lui Victor Ponta la ajutorul politic al sindicatelor mai poate să însemne şi o ofertă de preluare în programul PSD – care cam duce lipsă de idei – a unor doleanţe ale masei de salariaţi la stat, deja supăraţi pe tăierile de venituri din acest an şi aflaţi în continuare sub presiunea restructurărilor hotărâte de govern. De mâine sindicatele ies în stradă, dar acţiunile lor sunt necoordonate şi nu foarte convinse, iar oferta PSD ar putea reuşi să suplinească aceste deficienţe.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: