Ringo Dămureanu şi anarho-sindicalismul

Pentru Ringo Dămureanu, în calitatea sa de preşedinte al Uniunii Sindicatelor Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual FORŢA LEGII, dimineaţa zilei de 20 septembrie 2010 petrecută în studioul Realităţii TV a fost poate oportunitatea aşteptată o viaţă întreagă. Cu acest prilej a declarat că avocaţii sindicatului „studiază posibilitatea” de a se începe adunarea de semnături pentru suspendarea Preşedintelui Trăian Băsescu deoarece, după cum s-a exprimat:

„El este adevăratul cap al răutăţilor”.

A crede în întâmplare, de exemplu în întâmplarea că unui Ringo Dămureanu îi vine aşa, de la sine, ideea fantastică susţinută de avocaţi – care ar trebui să cunoască legile ţării, în special Constituţia – ca să-l suspende pe Preşedintele României, iar că această posibilitate este afirmată tot întâmplător la Realitatea TV, este de domeniul imposibilului. Forţa Legii, federaţia sindicală din Administraţia Publică a lui Dămureanu are 23000 de membri, este afiliată la Confederaţia Meridian, este deci o rotiţă relativ mică într-un angrenaj unde nu s-a dovedit a fi o primadonă. Anunţul făcut de Dămureanu este de fapt o amplificare a războiului deschis de Vîntu şi aliaţii săi politici, care îşi adaugă la acţiunile de hărţuire media a şefului statului şi acest front anarho-sindical.

Lipsa de logică al presupunerii de acţiune independentă a lui Ringo Dămureanu o demonstrează chiar el printr-o declaraţie pe care a făcut-o pe 11 mai ac, la finalul unei întâlniri a liderilor de sindicate naţionale cu Preşedintele Traian Băsescu:

„Din păcate, discuţia a ajuns în derizoriu, s-au construit ipoteze, au fost acuzaţi liderii de sindicat şi principalele confederaţii, iar pe cei cinci lideri de confederaţii s-a creat o presiune psihologică extraordinar de mare astăzi. (…) Preşedintele a construit o ipoteză potrivit căreia liderii de sindicat l-au transformat pe dânsul şi pe membrii Cabinetului în nişte duşmani ai poporului, împotriva cărora ar trebui să lupte. Era o fantasmă”.

Între „fantasma” de „duşman al poporului” şi „adevăratul cap al răutăţilor” este o distanţă enormă, ca şi aceea dintre o acţiune sindicală pe baza legilor româneşti şi anarhismul sindical practicat pe alte meleaguri. Este de aşteptat o raliere a altor sindicate şi centrale sindicale la propunerea lui Dămureanu?

Anunțuri

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: