Gerhard Schroeder şi alianţa PSD-OMV-Gazprom

Corina Creţu se poate lăuda cu o mare realizare: s-a fotografiat lîngă Gerhard Schroeder, fostul cancelar al Germaniei, venit pe 15 octombrie în vizită la Bucureşti pentru un discurs la Fundaţia Institutului „Ovidiu Şincai”. Tema discursului lui Schroeder – „Europa încotro? Soluţiile economice ale stângii” – s-a axat pe ideea de salvare a Europei, dacă nu şi a lumii din marasmul crizei economice. Corina Creţu este sinceră şi ne arată drumul speranţei pe care-l susţine Schroeder, fostul lider al Partidului Social-Democrat din Germania: Rusia. Ea scrie următoarele:

Au fost abordate şi tema relaţiilor cu Rusia, problema aprovizionării cu gaze a UE, perspectiva pe termen lung a aderării Republicii Moldova la UE şi alte subiecte cu implicaţii asupra realităţii româneşti”.

Fostul Cancelar este şi Chaiman al North Stream AG, care are un acţionariat cu următoarea structură: Gazprom 51%, Wintershall 20%, E.On Ruhrgas 20%, N.V.Nederlandse Gasunie 9%. Dacă în Gazprom Rusia deţine 100%, Wintershall are şi el un puternic acţionariat rusesc. E.ON pare nemţesc, dar este doar de decor, iar Gasunie nu contează.

După dezastrul provocat industriei româneşti de extracţie şi prelucrare a ţiţeiului şi gazelor prin contractul ruşinos cu OMV, când au fost cedate pe nimic toate exploatările de hidrocarburi din ţara, PSD-ul se pregăteşte de revenire la guvernare mizând pe sprijin din afară, în special din partea Rusiei reprezentată de Gazprom. Înainte de a fi german şi european, Gerhard Schroeder este un pion a intereselor ruseşti, frumos ambalate într-un celofan atrăgător pe care scrie relaţii directe, strategice de colaborare. De o moralitate publică şi privată care lasă de dorit, Gerhard Schroeder nu a făcut o vizită de plăcere la Bucureşti, prezenţa sa pe malurile Dâmboviţei se datorează ori virării în contul personal al unei sume importante, ori unei comenzi venite de la Moscova.

Este de remarcat delăsarea care reiese din administrarea sitului Institutului „Ovidiu Şincai”. Anost, cu articole scrise cu ani în urmă şi mai ales fără vreo urmă a vizitei lui Schroeder. Fiind un site al intelectualităţii pesediste, se vede treaba că nu le prea dau în foc ideile noi. E normal, Marx şi Gramsci le ajunge.

Reclame

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: