PSD-ul şi Înalta Poartă de la Bruxelles. Scrisoarea celor trei stângişti

Echipa de sunet şi lumini a PSD-ului a mai repurtat o victorie contra bunului-simţ: prin înşelătorie şi rapoarte mincinoase, i-a determinat pe trei lideri de grup parlamentar de la Bruxelles să scrie o scrisoare Parlamentului României în care cer respingerea Strategiei Naţionale de Securitate. Motivul? Colosal, dacă ar fi să ne luăm după cele scrise, ar fi că paragraful nr. 10 al articolului 6, intitulat Vulnerabilităţi, din Strategie ar conţine nici mai mult nici mai puţin decât o catalogare a presei ca o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale.

Cei care mint în politică internă o fac şi în afară, iar gogoşile privind aceata catalogare a presei ca vulnerabilitate, când de fapt este vorba despre „campanii de presa”. Că o campanie de presă poate să fie mincinoasă, că ne poate aduce prejudicii, inclusiv din punctul de vedere al siguranţei naţionale, a demonstrat-o chiar preşedintele Băsescu într-un interviu la Radio România Actualităţi din 7 iulie anul curent. Atunci a dat exemplul campaniei deşănţate marca Antena 3 – Realitatea TV pe fiondul ziaristicii oneste marca Sorin Roşca Stănescu, în care membrii familiei Băsescu erau acuzaţi de trafic de armament cu grupările teroriste. La care a adăugat, o generalizare asupra campaniile mincinoase cu referire la asaltul condus de Roşca Stănescu plus Bogdan Chireac asupra ANI:

„denigrarea unor instituţii sau a unui demnitar fără să fie acoperire în fapte, dar o faci pentru a-l discredita în faţă cetăţenilor şi în faţa comunităţii internaţionale sunt o vulnerabilitate”.

Semnatarii scrisorii către Parlamentul României sunt din spaţiul stingii europene, este vorbe despre Martin Schulz – Liderul Grupului S&D, Guy Verhofstadt – Liderul Grupului ALDE şi Daniel Cohn-Bendit – Liderul Greens/EFA. Mai exact, Martin Schultz este şi liderul PSD-ului din Parlamentul European, Guy Verhofstadt este şi liderul PNL-ului, iar Daniel Cohn-Bendit este liderul verzilor şi a altor extremişti de stânga.

Jurnalul Naţional, noua Scânteia din mileniul 3, a publicat pe situl propriu şi scrisoarea cu samnaturile celor trei mari politicieni de la Poarta Comisarilor Poporului de la Bruxelles. Nereuşind să impună discutarea plângerilor PSD-iste în Parlamentul European, unde probabil că liderilor semnatari le era ruşine să vină cu astfel de minciuni, s-a ales calea trimiterii unei scrisori la Bucureşti, unde babele iliesciene şi felixoide or să îşi iasă din minţi de fericire. Prilej pentru Antene şi iRealităţi să mai toace zeci de mii de fraze goale de conţinut. Publicaţia de limbă engleză Nine O’Clock susţine că această scrisoare ar fi prima reacţie la două plângeri, una semnată de un grup de ziarişti (?), iar cealaltă venită din partea Federaţiei Ziariştilor MediaSind, pentru care a semnat Confederaţia Romană a Sindicatelor Democratice.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: