Trupa lui Ponta şi pâlcul lui Năstase

Congresul PSD nu a demonstrat nimic extraordinar, nu s-au luat hotărâri majore, nu s-au produs clarificări doctrinare, a fost doar o adunare la Sala Palatului în spiritul defunctului PCR în care 4500 de oameni s-au admirat unii pe alţii, s-au îmbrăţişat tovărăşeşte şi l-au înfierat pe Traian Băsescu. Şi din când în când înjurau guvernul, în scurtele pauze în care nu huiduiau şi nu zbierau contra preşedintelui. Moţiunea de cenzură fusese decisă cu trei luni în urmă, deci nu a fost o realizare. Programul PCR a fost înlocuit cu Programul de măsuri elaborat de Adrian Năstase, celebrul conducător Victor Ponta fiind eclipsat pe trei dimensiuni:

Dimensiunea carismei: primarul Capitalei Sorin Oprescu a avut parte de o primire deosebit de călduroasă şi a fost ascultat cu atenţie, cu o bucurie amestecată cu voluptate. Aveau şi de ce, el le-a spus pe nume: „Stimate popor PSD”.

Dimesiunea politico-istorică: Ion Ilici Iliescu a avut o cuvântare cu miez, care a început bine cu un apel la grevista foamei Cristina Anghel de a-şi înceta acţiunea. Apoi Iliescu a făcut o analiză în care a deplâns starea precare a economiei capitaliste din România! Deh, se poate şi aşa, cu cârma tot pe stânga, că tot au afişat sloganul Stânga Îndreaptă România!

Dimensiunea programatică: aşa cum am spus, programul PSD România corectă, România socială a fost scris sub îndrumarea lui Năstase. Luuung şi plicticos, dar totuşi un program.

Şi Victor Ponta? Păi, el a rămas cu poantele şi cu discursurile de peste o oră din care nici cel mai hotărât partizan al său nu-şi aminteşte ceva. Fără carisma lui Oprescu, fără forţa experienţei şi a ideilor pe care le demonstrează Iliescu, dar şi fără capacitatea de a se ocupa de o lucrare serioasă ca Năstase, Ponta pare a fi un băieţel frivol, lăsat să se joace atâta timp cât nu-i supără pe cei mari.

Dacă Ponta a umplu Sala Palatului, Năstase a umplut blogosfera roşie de incantaţii. El a invitat un grup de 30 de bloggeri, unii simpatizanţi PSD, dar şi dintre cei neînregimentaţi politic (lămuriri Nenea Lars, mai jos) care pot fi un vector de imagine. (Interesant: unii delegaţi la Congres, puţini probabil, miroseau a produse alcoolice, după cum scrie un invitat al lui Năstase). De curând Iliescu se lăuda că au fost contorizate 1000000 de vizite pe situl său, iar Adrian Năstase le-a spus bloggerilor că are peste 4000 de vizitatori unici pe zi.

Mare iubitor al expresiei bloggeristice, Adrian Năstase a înregistrat o premieră în politica românească, rolul aplaudacilor lui Ponta în lupta politică de fiecare zi fiind nesemnificativ în raport cu potenţialul celor 15.

Bloggerii lui Năstase:

Popa Teapa, pseudonim, cel cu „mirosurile de cârciumă”, nemembru PSD;
Theodora Marinescu;
Lucia Verona;
Ionuţ Iancu;
Oana Stoica Mujea;
Sibilla;
Fragmentarium Politic;
Chinezu;
Octavian Radu;
Elmmar;
JR;
Doru Coarnă;
Nenea Lars.

Reclame

Etichete: , ,

9 răspunsuri to “Trupa lui Ponta şi pâlcul lui Năstase”

 1. Lars Says:

  Ia spune te rog de unde ai dedus că au fost 15 bloggeri și că erau simpatizanți PSD. Asta așa, dacă tot te bagi în seamă.

 2. Blackwater Says:

  Buna seara Nene Lars. Citind Kamikazeonline am dat peste urmatoarele:

  „În jur de 15 oameni reușiseră să intre pe lista scurtă de bloggeri invitați de Năstase. Impropriu spus bloggări – o parte erau numai comentatori de profesie, dar toți păreau adoratori.”

  Si comentatorii favorabili sau constructivi au rolul si farmecul lor in viata blogurilor importante. Si orice s-ar spune, exista o doza de simpatie in alegerile facute de Nastase.
  Cand respecti, ii bagi in seama si pe altii, nu numai pe tine.

 3. Lars Says:

  Kamikaze au aberat cu grație și eu nu i-aș lua de sursă de informație credibilă. Au fost mai bine de 30 de bloggeri, adică toți care au vrut să meargă acolo. Și nu s-a pus nicio condiție să fii simpatizant PSD, simpatizant Năstase sau să scrii de bine, nu a fost nicio listă scurtă.

 4. Blackwater Says:

  Multumesc, nu am stiut cum a fost; postarea a fost modificata si completata corespunzator.

 5. ionut Says:

  salut…cu surpindere vad ca si tu ai preluat aia de la kamikaze…daca ai fi intrat un pic sa imivezi blogul, cu siguranta ai fi dedus foarte usor simpatia mea politica..dar si apartenenta…

 6. fragmentariumpolitic Says:

  M-da, Kamikaze pentru iscodire, Blackwater-ii cu diversiuni si ambuscade, bresa intre „trupa” si „palc”… Clasic. Numai ca Ponta si Nastase nu sunt Geoana, si nici armata portocalie ce-a fost odata, care miroase deja a Waterloo…

 7. Blackwater Says:

  Buna seara Ionut Iancu si Fragmentarium politic!
  Amsa revin la tine Ionut, pana una-alta vreau sa-i raspund lui Fragmentarium:

  Ca dupa orice victorie, sunt multi care s-au inghesuit la pomeni si avantaje, asa a fost si in 2004, dar si in 2009, iar cand vine greul, se vede si cine este cinstit cu sine si cu cei care l-au votat. Sa nu vorbim de Waterloo cand s-a venit cu o gaselnita tip „Motiunea populara”, i s-ar fi potrivit mai bine numele de Motiunea Populista.

  Vom vedea, fiecare din transeea lui. Alianta din 2009 intre PSD si PDL nu a fost cinstita, ambele partide au urmarit scorul electoral din prezidentiale, dar nu numai. PSD-ul a tinut in loc tot ce a putut, inclusiv legea Educatiei.

 8. SCE PSD Says:

  Asa cum a spus si Lars, asa cum am comentat si noi la articolul din kamikaze, au fost in jur de 40 de bloggeri si comentatori in loja. Nu a existat niciun criteriu de selectie sau vreo conditie, nici macar conditia ca cineva sa scrie undeva ca a fost la Congresul PSD. Daca te-ai fi inscris la mailul indicat de Adrian Nastase ai fi avut acces la Congres si ai fi vazut cu ochii tai cum au fost lucrurile, asa ca, data viitoare, te asteptam. In loja nu s-a facut politica, nu s-a discutat despre oameni, ci, pur si simplu, doritorii au avut acces la un eveniment de partid inchis, pana atunci.

 9. Blackwater Says:

  Ionut Iancu am intrat pe blogul tau, interesant, argumentat si f. clar. Iata apartenenta ta politica:

  „Pentru mine Congresul acesta nu are nicio miză. Vreau pur şi simplu să se termine şi vreau să văd PSD-ul alături de PNL în cea mai importantă bătălie a ultimilor 20 de ani: răsturnarea de la putere a lui Băsescu şi a camarilei lui mizerabile.”

  Congres fara miza, perfent de acord. Dar o paleta de culori in mica loja a bloggerilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: