How not to run The Economist – pentru PSD+PNL

Televiziunile iRealitatea şi Antena Felix (sau 3), apelează la numele prestigios al revistei britanice The Economist ca să acrediteze ideea că o postare de blog, aflat pe situl acelei publicaţii, dar nepurtând semnătura cuiva, nici măcar un pseudonim de circumstanţă, ar fi chipurile o analiză pertinentă din afară a realităţii româneşti.

Postarea cu pricina ori este o traducere din româneşte în limba lui Shakespeare (o exprimare cam din topor, colorată cu expresii de circumstanţă), ori este vorba despre un autor român care a scris direct în engleză, fiindcă se vede că este un bun cunoscător al meandrelor politice dâmboviţene, dar se exprimă conform partizanatului sau politic din zona PSD+PNL. Se da de gol ca alien atunci când vorbeşte despre o schiţă a unui raport al Băncii Mondiale văzut de The Economist, dar nu da un link către articolul în cauză.

„A review of the Romanian government’s structures drafted by the World Bank and seen by The Economist speaks of a „prevalence of ad-hoc decision making” and slams the „frequent use” of emergency ordinances that override approved parliamentary laws.”

Schiţe secrete ale unor rapoarte ale Băncii Mondiale leak-ate la The Economist, trăim în ţara lui Orwell, nu-i aşa? Lipsa indicării sursei, ca şi cum ar fi vorba despre un raport secret al Băncii Mondiale este un motiv suficient pentru a considera această postare doar un articol de propagandă care are ca obiectiv ironizarea sau/şi căderea guvernului Boc. În plus, acest tip de critică se potriveşte mai bine cu stilul rapoartelor unor fundaţii sau ONG-uri decât cu felul în care se face analiza Băncii Mondiale, vezi de exemplu Raportul din iulie 2010.

Cei care au căzut în extaz cu privire la această glumă de 1 aprilie sau mumbo-jumbo journalistic sunt, într-o ordine aproape întâmplătoare:
Flavius Ciubotaru;
Robert Dămoc
Denisa Udrea;
Dr. Felix;
Anonim de la Libertatea;
Anonim de la Jurnalul Naţional;
I.R..

Oare nu li se pare ciudat bloggerilor că ziarele româneşti, pe urma The Economist, nu publică numele autorilor?

Anunțuri

Etichete: , ,

5 răspunsuri to “How not to run The Economist – pentru PSD+PNL”

 1. Robert D Says:

  E foarte usor sa imi explici ceea ce simnt eu 🙂
  Simnt ca suntem in c…t pana in gat si asta datorita ca nu inteleg eu, cum naiba au ajuns asemenea specimene in parlament, cum toate lichelele sunt in administratia locala, cum „hot” e un cuvant de alint.

  Nu sunt nici liberal sau pesedist, nu ma uit la televizor (Antene, iRealitatea si Bar1 TV (Sprit TV)), dar daca eram ce era?!. Ei nu sunt oameni, nu au dreptul la idei, pareri personale? Welcome back in neocomunism.

  Mi-e sila de tara in care m-am nascut.

 2. Blackwater Says:

  Salve Robert,

  Am sa incep cu referirea la Antene etc, nu este nimic anormal in a le privi, eu petrec 3-4 ore pe zi pe aceste canale. Neocomunismul are alte caracteristici care nu intra in definitia acestor posturi, ele fac o propaganda desantata pentru PSD si PNL prin anatemizarea PDL-Basescu. Chestie legata de ordinul de patron si de persoana.
  Oare de ce si-a dat demisia Emil Hurezeanu?
  Prin ceva ne deosebim fundamental: nu imi este sila de tara asta. Daca ne asteptam ca guvernul sa ne faca ordine pe scara blocului, curatenie in fata caselor, sa ne tina pe toti acasa cu pensii si ajutoare grase, sa ne plateasca datoriile personale facute din prostie/inconstienta si altele asemenea, atunci sa stii ca intram in lumea Omului Recent, atat de bine descrisa de HR Patapievici.

  Parlamentul este oglinda tarii, majoritatea nu are habar de politica in general sau de politica pe care ar trebui sa o duca.

 3. Robert Dămoc Says:

  Astea sunt povesti ce le aud la B1, in fine, gurvernul nu trebuie sa faca nimic pentru mine, dar sa aiba pretentia ca eu platitor de taxe sa fiu nevoit sa apelez la pile pentru a-mi vedea un doctor copilul, de a fi tratat ca o vaca de muls cu cele mai multe taxe din univers, iar eu sa nu nici un drept dacat obligatii de orice fel.

  Cred ca Vantu sau Voiculescu vor sa manipuleze trustul lor cum vor, a vedea steneogramele, intr-un fel e normal ca doar ei au investit bani acolo… e pana la urma la decizia telespectatorului sa isi aleaga canalul si al CNA, CRP sa sanctioneze orice abuz.

  Parlamentul e chestie inutila… inclusiv guvenul cu sutele lui de agentii care paraziteaza tot ce se numeste ban public.

  Ce e de facut? Am o singura solutie 🙂 INCA O REVOLUTIE!

 4. Robert Dămoc Says:

  De ce ma agit eu aici, ca ei tot tampenii fac 🙂

 5. Blackwater Says:

  Robert, votul PDL-ului pentru micsorarea la 5% a TVA la alimente si pentru neimpozitaterea pensiilor sub 2000 RON, a fost o prostie. Ca putini au facut-o in cunostiinta de cauza face faptul si mai trist. Majoritatea cascaunzilor din PDL care a votat la semnalul lui Toader a dovedit ca nu intelege momentul istoric. Dar asta nu micsoreaza populismul celor care au propus aceste masuri, respectiv senatori si deputati PSD+PNL.
  Se va vedea la motiune, Legea Educatiei si la resaparea TVA+pensii daca s-au trezit cei care dorm pe banii nostri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: