Grecia, un haos levantin

Grecia alunecă din ce în ce mai jos din multe puncte de vedere. Citind articolul „Grecia nu mai face faţă valului de imigranţi ilegali” scris de Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, mi-am amintit de câteva repere ale dezastrului economic şi etic al acestei ţări care a dat din vechime reperele culturii europene. Laurenţiu scrie următoarele:

„Grecia a cerut asistenţă Uniunii Europene din cauza creşterii alarmante a numărului de imigranţi ilegali în spaţiul comunitar”.

Grecii au fost salvaţi de la insolvenţă de Fondul Monetar Internaţional şi de ţările membre EU, dintre care numai Germania a vărsat 50 miliarde de euro. Totalul datoriei externe a Greciei a ajuns la 382 miliarde dolari, care înseamnă peste trei sute de mii de dolari datorie pentru fiecare dintre cei 11 milioane de locuitori. Oare când şi cum o vor plăti, că nu pot primi toată populaţia Chinei de zece ori pe an la Partenon ca să-şi plătească împrumuturile şi dobânzile?

Mai nou, Grecia nu-şi mai păzeşte graniţele. Zeci de mii de imigranţi din Asia şi Africa intră când vor şi cum vor dinspre Turcia iar grecii aşteaptă 3 echipe de poliţişti europeni ca să le rezolve toate problemele. Revista Vanity Fair a publicat, sub semnătura lui Michael Lewis un excelent articol despre corupţia din societatea grecească de unde am extras următoarele:
– datoria totală a statului grec este de 1200 de miliarde de dolari, incluzând banii din fondul de pensii (epuizat);
– salariile din sectorul de stat sunt de trei ori mai mari decât în sectorul privat;
– căile ferate încasează annual 100 de milioane de euro şi plătesc 400 de milioace salarii (media de 65000 de dolari pe an) şi 300 de milioane alte cheltuieli;
– ţara are de patru ori mai mulţi profesori pe cap de elev decât Finlanda şi totuşi grecii îşi dau copiii la meditaţii;
– grecii care efectuează munci grele ies la pensie la 55 de ani bărbaţii şi la 50 de ani femeile. Munci grele sunt considerate a fi peste 600 de profesiuni, cum ar fi: coafeze, redactori emisiuni radio, chelneri etc;
– se fură de peste tot: “surori medicale şi doctori care ies de la slujbă cu braţele pline de prosoape de hârtie şi pemperşi”.

Dar ce ştiu şi ce le place grecilor să facă în aceste condiţii? Greve, demonstraţii, păruieli cu poliţia, dar mai ales să lenevească. Europeni, daţi-le bani şi păziţi-i!

Anunțuri

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: