Blogul lui Ion Iliescu: Staţie de metrou cu pereţii mâzgăliţi

Nu este pomană fără un pic de ceartă, aşa a fost şi la cea organizată de Ion Ilici Iliescu pentru amicul său Adrian Păunescu. Sibilla, o animatoare PSD din Reşiţa, s-a erijat în gospodina blogului lui Ilici, răspunzând la unele comentarii ocazionate de atacul fostului preşedinte la adresa lui Andrei Cornea. Unul dintre ei, Emigrantul, s-a supărat, pe ea, pe vreme, ori pentru că nu a înţeles ce a scris bloggerita, deh, distanţă mare pîn’la Canada. Emigrantul urlă împotriva lui Andrei Cornea, dar nu ştie dacă era el, iar Sibilla îi ţine isonul. Emigrantul nu o înţelege – varba aia, e sibilină – şi de aici ocările se îndreaptă către activista din Reşiţa.

Protagonişti: Emigrantul şi Sibilla.

Emigrantul: “Îmi aduc aminte că într-o emisiune găzduită de un moderator, om de cultură, care îi luase locul lui Iosif Sava, a apărut la un moment dat un invitat, destul de tînăr, care despre Cuza a spus că „nu era om serios”, despre Eminescu „hai lăsaţi-mă cu Eminescu”, „se supralicitează”, „Eminescu nu a fost aşa mare”. Dacă respectivul era sau nu Andrei Cornea asta nu îmi mai aduc aminte însă pentru cazul cînd este vorba de una şi aceeaşi persoană atunci nu avem ce să discutăm. Individul în cauză minimiza contribuţiile tuturor celor care au făcut ceva pentru ţară. Ceea ce uita să spună era, ce români exact sunt înaintea personalităţilor pe care le denigra. Impresia pe care mi-a făcut-o a fost că el (Andrei Cornea sau cine era omul respectiv) compară mereu personalităţile din România cu cele de nivel mondial şi găsea tot timpul diferenţe mari în favoarea celor din alte state uitînd că, spre exemplu, Eminescu este considerat cel mai mare poet român însă nici un om serios nu pretinde că ar fi fost un exponent de frunte al romantismului, să spunem unul din primii cinci mari poeţi, la nivel mondial.

Citat Ion Iliescu: ”Andrei Cornea – un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată.”

Sibilla: “Nea Emi, majka, ideea e că tembeliziunea popolarilor prostocalii, fostă TV Romană, dacă tot s-a gândit ea cuminţică şi ASCULTĂTOARE să NU difuzeze funeraliile Poetului, să fi difuzat ceva educativ pt tineri, par egampla, dar… a preferat păpuşă de dârză să execute şi-a pierdut. Respectul românilor citavi, mai dragă Emi.
De când auzişi talică să fie gugustiucul slugoi al Basescului ori nea anonimus cornea mari critici literari, sau eşti din aceiaşi breaslă de postaci la ordin şi te luă cu un văl de simţiri aşe… să le speli păcatele bidiviilor neghiobi ? Ia-n lasă-i naibii să se desfăşoare-n toată * splendoarea *, c-aşa se dumireste el românul sărăcuţul cine-s ghiavolii, fariseii, ticăloşii, aista nu că n-am ştii ce hram poartă împricinaţii pe care-i căinezi.”

Emigrantul: “Mă împiedec la tot pasul de postările unei usere semnată Sibilla care în mod evident profită de bunăvoinţa moderatorului sitului şi mâzgăleşte blogul cu numeroase texte dezlînate logic şi presărate cu numeroase jigniri plus cuvinte urîte care nu fac altceva decît să dea o puternică notă de neseriozitate sitului de faţă.

Avem de-a face, fără îndoială, cu o persoană abuzivă, fără simţul măsurii, avînd o imagine falsă despre ea însăşi, o comentatoare care a făcut blogul lui Ion Iliescu să arate ca o staţie de metrou cu pereţii mâzgăliţi de sus pînă jos.”

Reclame

Etichete: ,

3 răspunsuri to “Blogul lui Ion Iliescu: Staţie de metrou cu pereţii mâzgăliţi”

  1. Zina Says:

    EXISTA cineva care sa o citeasca la modul serios pe Sibilla asta ?!

  2. Francesco Says:

    Desigur Zina, Sibilla are admiratorii si suporterii ei. Daca ai putin timp, citeste o postare de acum o luna, Trupa lui Ponta si palcul lui Nastase.

  3. Zina Says:

    Am citit Francesco, dar nu stiu ce sa zic…Uite de ce. Preocuparile mele de blogger nu au absolut nici o tangenta cu politica. Totusi, nu traiesc pe alta lume. In lista blogurilor pe care le vizitez se afla doua care se ocupa cu precadere de acest domeniu.Blogul de fata, pe care l-am socotit a avea orientare de dreapta si cel al uneia din lista aflata in articolul pe care mi l-ai recomandat. Fara a le compara calitatea, am vrut s[ am ecouri din ambele tabere. Daca le citesc nu inseamna ca sustin vreuna dintre ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: