Sindicatul Forţa Dămureanu

Dan Olteanu a publicat un articol pe indiscret.ro despre modul în care Ringo Dămureanu îşi administrează cu o mână de fier sindicatul storcându-l de toate avantajele materiale pe care le poate obţine. Iată un paragraf semnificativ:

„Din sindicatul lui Ringo se iese doar cu picioarele înainte
Dezamăgiţi de felul în care Ringo Dămureanu conduce în prezent destinele sindicatului funcţionarilor publici, mulţi dintre membri au început să se orienteze deja către alte sindicate. Numai că, deşi intrarea fusese una extrem de simplă, ieşirea din SAP „Forţa Legii“ s-a dovedit un adevărat test de anduranţă. Tonul l-au dat câţiva angajaţi ai Primăriei Calafat, care la începutul anului au decis să părăsească sindicatul de care nu se mai simţeau reprezentaţi. „Când ne-am înscris în sindicat, ne-am dus ca oile cu cererile în mână. Acum, când vrem să ieşim, ni s-a spus că a zis preşedintele de la Craiova să nu ne accepte cererile la Calafat, ci trebuie să ne ducem personal cu ele la Craiova sau să le înregistrăm la notar şi să le trimitem prin poştă. Păi ori într-o variantă, ori într-alta, pe noi ne costă destul de mult să ieşim din sindicat, după ce că lună de lună cotizăm cu opt lei de persoană“.

De la înălţimea unei funcţii în care ar fi trebuit să militeze în termenii legalităţii pentru binele membrilor de sindicat, Ringo Dămureanu s-a îngrijit mai întâi de propria persoană dotându-se cu o limuzină de 30000 de euro, pe banii depuşi din cotizaţii. Puternic în spaţiul oltenesc, sindicatul Forţa Legii are un număr de 23000 de membri din adminstratia publică şi este afiliat la confederaţia Meridian.

Mai nou, Dămureanu protestează contra deciziei Curţii Constituţionale care arată că este neconstituţional articolul 35 din Legea Sindicatelor care dădea dreptul organelor de conducere ale sindicatelor la 3, 4, sau 5 zile libere pe lună fără afectarea drepturilor salariale. La program redus înainte cu cadrele, la muncă ceilalţi! Păi ce fel de exemplu le daţi membrilor simpli de sindicat dacă vă apucaţi să criticaţi Curtea Constituţională? Mai puteţi să vă numiţi Forţa Legii, nu ar fi mai bine să va reînscrieti sub sigla Forţa Dămureanu?

Reclame

Etichete:

4 răspunsuri to “Sindicatul Forţa Dămureanu”

 1. Zina Says:

  La Mulţi Ani de ziua României !
  De ce te miri ? Dămureanu ăsta e un mic copil pe lângă alţi lideri sindicali. Sindicatul este la noi o denumire paşnică pentru Mafia…

 2. Blackwater Says:

  La Multi Ani!

 3. Zina Says:

  Draga Blackwater (nu stiu ce alt nume sa-ti dau),
  Raspund aici comentariului tau la „Catastrofa(2)”, pentru ca nu vreau ca in blogul meu sa dau loc unor controverse cu iz politic. Exact asa procedez si cu altii, care au idei de culoare opusa ideilor tale…
  Fireste, copiii si tinerii aud toata ziua de-alde astea, dar nu vreau sa le „auda” de la mine.
  In ceea ce priveste articolele despre care spui in comentariu, eu le-am citit. Nu stiu cui se adreseaza ele, in limbajul acela groaznic de pretios. Concluzia din articolul IV, cea referitoare la abordarea problemelor cu decenta, e valabila, dar, vai, cate campii a batut autorul ca sa ajunga la ea…
  Desi imi place sa povestesc, ai observat ca povestesc „pe scurt” 🙂 pentru ca sunt de parere ca vorba multa e saracia omului si de saracie nu ne plangem, avem destula.

 4. Blackwater Says:

  Multumesc pentru raspuns Zina. M-am gandit mult pana cand am scris acel link pe situl tau si sper ca nu am creat o controversa. Imi pastrez ideile „de transee” pentru cauzalitate.wordpress.com si nu polemizez decat foarte rar.
  Cred ca este necesara discutia despre patriotism, despre noi ca natiune, despre simboluri. Pe Realitatea Tv am vazut un scurt reportaj de la un Bal al Bobocilor cu alegerea unei Miss-A-Nu-Stiu-Ce-Facultate-Particulara. La intrebarea reporterului in legatura cu semnificatia zilei de 1 Decembrie, atat Miss cat si alti cativa studenti nu au stiut raspunsul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: