Laudatio corruptio – PDL

Am aşteptat mai multe zile să văd ce se întâmplă cu votul pentru extinderea cercetărilor asupra Monicăi Iacob Ridzi în speranţa că nu voi avea de ce să scriu titlul de mai sus. Votul de acum două zile mi-a spulberat şi ultima fărâmă de speranţă cu privire la şansa PDL de a constitui acea forţă politică tenace în apărarea legalităţii de care are nevoie România. Circarul flecar Ioan Oltean a propus votul secret cu bile, o modalitate deloc abilă de a ascunde adevăratele intenţii ale majorităţii PDL-iste de a o scăpa pe doamna Ridzi de anchetă. Au fost respinse ambele cereri ale DNA, atât ca opţiuni effective, cât şi ca raport cu numărul minim necesar: 167.

În încercarea de a aduna şi alte păreri ale celor mai cunoscuţi politicieni cu o decisă abordare anti-Oltean, am făcut un tur rapid al blogurilor şi a ştirilor publicate pe net. Iată ce am găsit până acum:

Monica Macovei:

„În toţi aceşti ultimi ani, PSD, PC, UDMR şi PNL au fraternizat, public sau subteran, pentru apărarea propriilor inculpaţi. Au vrut să demită procurori anticorupţie, au modificat legi, au tergiversat sau blocat dosare de mare corupţie în Parlament, au vrut chiar să desfiinţeze DNA-ul. Şi toate acestea pentru a-şi apăra propriile interese şi reţelele clientelare, chiar dacă asta a însemnat decredibilizarea lor sau a ţării. Acum însă, pot spune că o parte din PDL, prin votul de ieri, s-a alăturat acestei familii.”

Raluca Turcan:

„Astfel, ce-a luat PDL pe mere, după un an de reforme care au stabilizat economic Romania, a dat din pacate, pe pere, printr-un vot din care se vede ca Parlamentul este scut impotriva Justitiei.”

Sebastian Lăzăroiu:

„PDL pierde un important ascendent moral şi se situează acum în linie cu PSD.”

Traian Băsescu:

„Este o abordare care face foarte mult rău şi Monicăi Ridzi, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD şi face şi foarte mult rău României, pentru că a readus Parlamentul în vizorul instituţiilor care nu au voinţă politică în lupta împotriva corupţiei. Nu poţi să explici la Bruxelles că a fost o abordare sentimentală.”

Anunțuri

Etichete: ,

2 răspunsuri to “Laudatio corruptio – PDL”

  1. Zina Says:

    Zău că e mai bine să citeşti poveşti decât ziarele din care afli asemenea porcării !

  2. Zina Says:

    Blackwater, nu te supăra, nu vrei tu să ai pagini la blog aşa ca toate celelalte sau nu ştii să le faci ? Mă refer la paginile care apar la toate blogurile: Acasă, Despre mine, Despre blog, Contact,apoi pagini făcute după categoriile de articole…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: