Encyclopedia.com – un alt miracol al netului

Gratis, un fel de abracadabra, cuvânt magic aplicat bibliotecilor! Encyclopedia.com cuprinde milioane şi milioane de articole din surse cunoscute, verificate pentru seriozitatea informaţiei. Este o nouă sau o altă invitaţie la documentare pe subiectul ales şi nu ştiu câţi ar putea rezista când o simplă căutare primeşte răspuns de la „mai mult de 100 de enciclopedii şi dicţionare”! Accesând Categoriile ies la iveală sursele de informare grupate după cum urmează: ziare, publicaţii profesionale, reviste de afaceri, reviste guvernamentale, publicaţii academice şi medicale, de sport, de viaţă, populare şi nu în ultimul rând, legăturile la enciclopedii (World Encyclopedia, Columbia University Press, Oxford University Press), dicţionare şi cărţi. Dacă se accesează categoria publicaţii profesionale – Journals – se desfăşoară o listă în care vedem şi numele de Smarandache Notions Journal, o publicaţie a lui Florin Smarandache despre teoria numerelor şi fizică.
Mă rog, pe lângă nevoia de documentare mai există şi plăcerea lecturii unor articole din reviste sau publicaţii pe care nici nu bănuiai că există! De exemplu, la categoria publicaţii academice – Academic magazines – se pot accesa reviste dedicate poeziei, folclorului, istoriei, educaţiei, ceramicii etc. Chiar dacă referinţele din reviste nu sunt din ultimul număr sau din ultimul an, veţi avea o idee de la care să porniţi la o căutare avansată cu Google.

În concluzie, cred că Encyclopedia.com merită un loc la linkuri favorite.

Reclame

Etichete: ,

2 răspunsuri to “Encyclopedia.com – un alt miracol al netului”

  1. manoliu valentin Says:

    DORESC SA ME DEZABONEZ CUM PROCEDEZ SI VA ROG SA NU IMI MAI TRIMITETI MESAJE.

  2. Blackwater Says:

    Te-am dezabonat. In viitor, cand te mai consideri destept, sa-ti aduci aminte de ziua cand nu erai in stare sa faci diferenta dintre un articol critic si propaganda antisemita timpita.

    Ti-am lasat comentariul de la Niels Schnecker pentru ca este un monument al prostiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: