Portret de bărbat cu mâinile în şolduri – Un Rembrandt la TEFAF

TEFAF (The European Fine Art Fair – Târgul European de Artă Rafinată) se deschide astăzi la Maastricht pentru cea de-a 24-a ediţie. Piesa de rezistenţă a târgului de artă este o pânză de Rembrandt, „Portret de bărbat cu mâinile în şolduri”, pictată în anul 1658. Galeria Christie a pus în vânzare această capodoperă în anul 2009, în urma solicitării unei „distinse galerii private”, iar achiziţia s-a făcut atunci printr-un ordin telefonic contra sumei de 20,2 milioane lire sterline. Acest portret mai fusese pus la licitaţie în anul 1930 pentru suma de 18500 de lire sterline, iar anunţul vânzării sale la Christie a provocat o autentică emoţie printre amatorii de artă.

Aflăm acum prin intermediul podcastjournal.net că galleria internaţională Otto Neumann Ltd pune în vânzare pictura contra sumei minime de 47 de milioane dolari SUA (33.9 milioane euro). Pictat într-o perioadă de maximă creativitate a maestrului olandez, portretul înfăţişează un personaj într-o ţinută sfidătoare care priveşte direct către artist. Calificată drept „o capodoperă de Rembrandt” de către Ernst van de Wetering, şeful Proiectului de Cercetare Rembrandt, pânza are dimensiunile de 107.4 pe 87 de centimetri şi a fost înregistrată în circuitul public în 1847 la o expoziţie a British Institution din Londra ca împrumut din colecţia particulară a lui George Folliot.

TEFAF va avea anul acesta un număr de 260 de participanţi instituţionali din 16 ţări. Preţurile de intrare vor fi pe măsură …maeştrilor autori ai operelor de artă. Astfel, pentru un adult preţul biletului este de 55 de euro, catalog inclus, iar pentru un cuplu (amuzant, este scris de fapt „doi adulţi”, pentru alinierea la political correctness), preţul ajunge la 90 de euro.

Anunțuri

Etichete:

Un răspuns to “Portret de bărbat cu mâinile în şolduri – Un Rembrandt la TEFAF”

  1. Zina Says:

    Hm, are o figura de …arab. Un portret minunat ! Imi place tinuta mandra si privirea totusi blanda. Adica asa il vad eu 🙂
    Interesanta gratuitatea intrarii pentru copiii sub 12 ani si pretul mic pentru cei intre 12 si 18, doar 20 de euro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: