Apelul lui Zina pe o tema de Cartim

1. Când ai început să scrii online?
În 2007 am început să contribui la un alt blog, la care nu doresc să fac referire deoarece Cauzalitate are o altă menire. Va fi o platformă de atac ideatic asupra stângii în perspectiva alegerilor de anul viitor şi mai mult ca probabil voi continua să mă refer şi să critic viitorul guvern al Alianţei Socialiste, numit povizoriu (unii zic oficial) Uniunea Social-Liberală.

2. Ce te motiveaza să scrii pe blog ?
De cele mai multe ori evidenţa lipsei de orizont a internetului în limba română. Există foarte puţine analize serioase, foartă multă maculatură glossy, flash, kitsch. Ar mai fi vorba despre rapida pierdere a demnităţii şi a moralei sub loviturile de ciocan ale ideilor goale de conţinut subsumate corectitudinii politice.

3. Cum reacţionezi la comentariile negative ?
De regulă încerc să le înţeleg partea raţională din mesaj. Blogul meu este foarte puţin frecventat şi nu am avut parte decât de câteva zeci de mesaje, majoritatea fără conţinut critic. Scriu şi foarte rar, iar o regulă de succes în blogărit este să scrii zilnic despre ce-ti place.

4. Care a fost ideea iniţială de la care ai pornit ?
Ideea a fost că va veni momentul în care voi avea destul timp să mă ocup de ce-mi place şi ştiu să fac: să combat riguros, uneori mai rece, dar fără întunecimea patimii aberaţiile pentru care secolul trecut a devenit anticamera dispariţiiei Europei ca entitate politico-culturală.

5. Ce fel de link-uri ţii in blogroll ?
Am foarte puţine legături în blogroll. Nu mi-am căutat afini şi nu am vrut neapărat să socializez, asta în condiţiile în care timpul nu a fost de partea mea. Nu ţin să rămân izolat, dar am nişte reguli pe care mi le-am făcut în timp: respect, dialog, performanţă.

6. Cum te-a schimbat pe tine blog-ul ?
Nu blogul, viaţa m-a schimbat. Blogul este doar un aspect, un violon d’Ingres.

7. Ce aşteptări ai în viitor de la blog-ul tău ?
Să fie peste media valorică a blogurilor din zona cultural-politică. E o provocare care mă stimulează.

8. Cât despre vizitatorii / cititorii acestui blog ?
Sunt prea puţini ca să vorbesc despre ei. Îmi place să îi vizitez pe mai mulţi; vin, citesc şi plec îmbogăţit. Le mulţumesc la toţi cei care scriu dezinteresat, dăruind din experienţa şi cultura lor.

Reclame

Etichete:

Un răspuns to “Apelul lui Zina pe o tema de Cartim”

  1. Zina Says:

    Îţi mulţumesc mult că ai răspuns ! Reţin că vei merge pe două fronturi 🙂 cultural şi politic. Mă bucur mult pentru primul, am văzut că ai ce spune şi tot ce ai scris până acum în domeniul acesta m-a încântat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: