Despre Adrian Severin

Am sa citez dintr-o postare a lui Andrei Cornea de pe Clubromania2010:

Pe scurt, ceva lipsește politicianului român. Occidentalul poate fi hoț sau corupt, dar, dacă e prins, reflexul, exersat de secole printr-o educație severă, e să admită o eroare și să demisioneze rapid din funcție, pentru a aduce un ultim serviciu cauzei și partidului.

Românul are alt comportament. El nu recunoaște nimic, în schimb protestează, trage de timp (că poate se amână), invocă democrația (că poate impresionează), sugerează explicații oculte (că poate înfricoșează): Ce dacă a fost prins în flagrant?!, strigă el. Nu-i vinovat și totul e o conspirație, urzită de cei care îl invidiază fiindcă, desigur, e „incomod”! În consecință, se agață de orice la îndemână ca să nu fie dat afară: de scaun, de masă, de amici, de presă. Se zbate ca peștele pe uscat, vociferează gâtuit de indignare, apoi face o cădere și își scoate repede un concediu medical, iar cînd, în fine, e scos de guler pe bune, se exprimă cavernos prevestind dezastre generale.
Ce-i lipsește nu se vede, nici nu poate fi trecut în declarația de avere și de interese, pentru a fi constatat de ANI, nici nu se măsoară în hectare, în kilograme, în metri cubi, nu are cadastru, nu plătești impozit pe el, nici nu-l poți gaja. E un ”moft”, dar de bază: onoarea.

Mi-aş permite să spun că lipsa de onoare face să existe şi o solidaritate partinică în cadrul PSD dar şi o solidaritate transpartinică, în special în zona PNL, unde Crin Antonescu, generos cu un anume tip de epitete pentru PDL, Boc şi Traian Băsescu, regretă cele întâmplate cu colegul său de Uniune Social-Liberală.

Regret, e un om politic cu o carieră importantă şi e păcat că acest episod e legat de un om cu nume, şi carieră importantă în politica românească”.

Anunțuri

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Despre Adrian Severin”

  1. Zina Says:

    Iată că mă faci să spun ceea ce nu am vrut să spun când ţi-am citit răspunsurile la interviu.
    Afirmai că blogul tău este si va fi o platformă de atac ideatic asupra stângii… N-ar fi mai corect să fie de atac împotriva corupţiei, lipsei de onoare şi tuturor racilelor politice, existente şi la stânga şi la dreapta şi pe centru ?!…

  2. blackwater Says:

    Zina, nu te contrazic, ci te completez. Stanga – PSD, PNL si PC – reprezinta tintele mele favorite din punct de vedere al ideilor pe care le vehiculeaza.

    Coruptia tine de un registru mai larg, dar care este foarte bine reprezentat la „Stanga”. Nu uit de cazul Ridzi, dar cred ca este foarte toxica pentru societatea romaneasca aglomerarea obtinuta de cazurile Nastase, Voicu si mai nou Severin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: