Adrian Năstase cu think-tank’u

Este o adevărată plăcere dar şi un prilej de amuzament să citeşti „blogul cu acord intelectual, conţinut implicit” (vrea să spună tot intelectual) al stimatului parlamentar Adrian Năstase. La postarea Inaugurarea oficială a noului sediu al Fundaţiei Şincai, fostul prim-ministru ne dă două motive să ne reamintim de revista Urzica.

În primul rând Adrian Năstase inventează un cuvânt nou în limbă engleză. Iată despre ce este vorba:

”Misiunea asumată de Institut este aceea de a contribui la profesionalizarea clasei politice, de a fi un think-tank, un laborator doctrinar pentru PSD, o şcoală pentru mai tinerii oameni politici – ce cred şi sprijină valorile stângii moderne -, un partener pentru alte fundaţii, asociaţii şi instituţii din România şi din străinătate.”

Întrucât think tank se scrie fără cratimă, îi lăsăm cititorului libertatea de a-i da o notă a-politică la limbă engleză.

Al doilea motiv se găseşte în propoziţia următoare:

„La această inaugurare, cvartetul TONICA, format din membri ai Orchestrei Naţionale de Tineret, au oferit un superb recital.”

Păi domnule intelectual, dacă este vorba despre un cvartet, cum de au oferit, când trebuia scris a oferit, chiar dacă este vorba de mai mulţi membri (presupun că nu mai mulţi sau mai puţini de patru, că am văzut cum număra PSD-ul la alegerile prezidenţiale)?

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: