Adrian Năstase şi Justiţia

Fostul prim-ministru a spumegat de furie la aflarea conţinutului ultimului raport pe justiţie din 20 iulie al Comisiei Europene şi a început să arunce cu invective în membrii comisiilor de evaluare dar şi în Monica Macovei. Iată ce scrie despre delegaţii Comisiei Europene:

„Oare adolescenţii care vin din când în când în România pentru a o inspecta juridic, tratând-o că pe o colonie a dreptei europene, „socializând” pe la Ministerul Justiţiei şi pe la DNA, pot înţelege componenta politică a acestor procese? Nu cred că au vreun interes să o facă. S-au întâlnit vreodată şi cu reprezentanţi ai opoziţiei din România? Cum putem accepta lecţiile despre „chichiţe” avocăţeşti şi despre „riscul” prescrierii unor fapte penale din partea celui care de ani de zile se ascunde în spatele imunităţii prezidenţiale şi al cărui dosar a fost întors de la instanţă la parchet pe motiv că dosarul respectiv nu era semnat de procurorul-şef ci de adjunctul său care, de altfel, avea împuternicire în acest sens?”

Acelaşi Adrian Năstase se dezlănţuie asupra Monicăi Macovei, pe care, într-o altă postare o numeşte de şase ori „fost procuror ceauşist”:

„Nu mai surprinde pe nimeni că, înainte sau după elaborarea unui Raport de către Comisia Europeană, fostul procuror ceauşist, Monica Macovei, iniţiatoarea introducerii monitorizării României prin MCV, îşi face apariţia în mass-media şi ca o veritabilă „mama Omida”, comunică „proştilor” ce au dorit să ne transmită cei „cu băţul” de la Comisia Europeană.”

Adevărul este că unele din procesele lui Adrian Năstase chiar se apropie de termenele de prescriere şi, cu toate că fostul prim-ministru se jură că o să le continue:

„Spre deosebire de Traian Băsescu care – se pare – îşi doreşte împlinirea termenului de prescripţie în dosarul Flota, eu – chiar în condiţiile împlinirii vreunui termen de prescripţie – voi cere (şi avocaţii mei au instrucţiuni clare în acest sens) continuarea proceselor, în condiţiile prevăzute de legea procesual penală. Mă interesează să-mi dovedesc nevinovăţia, nu să mă ascund în spatele unor eventuale termene de prescripţie”.

Ce uită să mentioneze Adrian Năstase este că, odată venit termenul de prescriere, faptele de natură penală nu mai există şi nu mai pot produce efecte. Adică, Năstase bravează că va continua procesele dar acest lucru nu se poate în absenţa motivului de sesizare a Justiţiei eliminat prin prescriere!

Referinţe
Raport Justiţie 2011 Comisia Europeană, aici.
Raport evaluare tehnică, aici

Anunțuri

Etichete: , ,

2 răspunsuri to “Adrian Năstase şi Justiţia”

  1. POVESTI DE BUCURESTI 8 - Bucureştii interbelici, film-document Says:

    […] film ! Alex Mazilu, Adi Roman, Dan N., MadMike, Theodora, Razvan Pascu, Gabriela Neagu, Blackjack, Blackwater, Vania, Coolnewz, Carmen si cine mai vrea […]

  2. POVESTI DE BUCURESTI 8 - Bucureştii interbelici, film-document Says:

    […] la film ! Alex Mazilu, Dan N., Theodora, Razvan Pascu, Blackjack, Blackwater, Vania, Coolnewz, Carmen si cine mai vrea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: