Despre mazilirea lui Mircea Geoană

Cu numai doi ani în urmă, înconjurat de dragostea nemăsurată a greilor PSD-iști și de interesul ipocrit al PNL-ului, Mircea Geoană se pregătea să devină Președintele României. Scena țopăitului său de bucurie din seară zilei de 5 decembrie 2009 a rămas în conștiința publică pentru hazul inerent determinat de rezultatului final.

Pentru actualul conducător al Senatului, insuccesul spectaculos dar binemeritat din alegeri a reprezentat motivul pentru care a fost înlocuit în 2010 de Victor Ponta din funcția de președinte al PSD. Dar alunecarea pe tobogan nu s-a oprit aici, Ponta nefiind omul care să admită un potențial candidat la funcția supremă în stat, iar colegii săi din structurile superioare PSD-iste, din interes sau din lașitate, își urmează șeful.

Deși nu le place să li se spună că politica partidului este făcută de Ion Ilici Iliescu, totuși PSD-istii au luat de bună povestea cu „rocada” Mircea Geoană-Titus Corlățean, de parcă ar putea fi vorba la Senat despre o rotație a cadrelor, operațiune intrată în sângele fostului mare demnitar comunist. Un lucru este însă cert: pulsiunile nervoase ale lui Victor Ponta devin astăzi politică în partid, iar mâine – de fapt la anul, când alianța socialistă PSD-PNL crede că va câștiga alegerile -, ar putea deveni politică în stat. Mircea Geoană nu a acceptat mai mult din orgoliu decât din calcul la rece transformarea sa în slugă robotizată a lui Victor Ponta, refuz care l-a scos din minți de câteva ori pe instabilul șef al PSD-ului, determinându-l acum să-și asume inclusiv probabila pierdere a celei de-a doua funcții în stat. Deoarece Victor Ponta nu putea să acționeze direct în Senat, ieri 7 noiembrie a fost nevoie de votul reprezentanților PSD ca să se proclame voința șefului, 25 dintre social-democrați optând pentru imposibila „rocadă” iliesciană și numai 5 s-au abținut, lucru care vorbește de la sine despre sentimentul de frică pe care a ajuns să îl inspire fostul procuror.

Conduși de un personaj care s-a identificat cu Che Guevara, deci capabil de lupte și răfuieli, dar incapabil de o viziune democratică, PSD-știi nu văd că procesul de mazilire le face un deserviciu, Mircea Geoană fiind un campion al tergiversării discutării legilor propuse de guvernul Emil Boc. În plus, preconizata dare afară din partid a lui Mircea Geoană este o acțiune riscantă care, pe lângă pierderea greu cuantificabilă de sprijin electoral, va determina deschiderea unui front anti-conducere USL cu un an înainte de alegerile parlamentare. În acest context, nu este exclusă recuperarea lui Mircea Geoană de către UNPR, formațiune politică aspirator al tuturor nemulțumiților din actuala opoziție. Mircea Geoană a pierdut în 2009 în ciuda formidabilei susțineri materiale și media de care s-a bucurat, toți membrii corului său de admiratori s-au transformat în mai puțin de doi ani în hienele care se bat pentru a-i da lovituri peste lovituri. Nu este exclus ca el să devină un adversar al alianței socialiste USL, un rezultat pe care, din miopie și din imprudență, nu l-au prevăzut nici Victor Ponta și nici Crin Antonescu.

În țara lui Caragiale, politica are și accente de comedie. Lipsa de consistență a gândirii PSD-iste s-a văzut și în atacurile la adresa lui Geoană văzut ca un pion al lui …Băsescu! Oare cât mai au până când îl vor acuza și de trădare de țară, de exemplu pentru acum aproape uitata călătorie secretă la Moscova din 2009?

Anunțuri

Etichete: , , , , , ,

2 răspunsuri to “Despre mazilirea lui Mircea Geoană”

  1. Zina Says:

    Politica e scârboasă, cel puţin la noi… Da’cred că în toată lumea !

  2. Victor Says:

    Articolul nu explica insa cum de a ajuns acest monument de imbecilitate la asemenea inaltimi in politica noastra. O fi Iliescu Ilici, dar nu se compara cu acest pui de securist barbierit pe creier. Deh, genele…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: