Victor Ponta lăsat în ofsaid

În postarea anterioară s-a făcut o analiză a propunerii izvorâte dintr-o pulsiune nervoasă a lui Victor Ponta de eliminare de la conducerea senatului a fostului candidat al pre-Uniunii Socialiste la președinția României, Mircea Geoană. Ion Ilici Iliescu și Adrian Năstase au făcut un pas înapoi ieri 8 noiembrie anunțând că ar fi o pierdere pentru PSD ca să se încerce revocarea președintelui Senatului, deoarece PSD-ul ar pierde această funcție din stat, doar Victor Ponta a rămas pe poziția de intransigență. E de remarcat că Mircea Geoană a jucat abil rolul persoanei care se apăra cu calm față de colegii săi apucați de furii, el subliniind că partidul ar avea de suferit deoarece nu va accepta fără luptă să fie jertfit doar de dragul șefului. Supărat pe abilii săi colaboratori Iliescu și Năstase, Victor Ponta și-a luat mantia de cavaler-întruchipare a PSD-ului și a spus că fostul președinte al României și fostul prim-ministru vorbesc în nume propriu, ca persoane particulare și că numai avatarul dâmbovițean al lui Che Guevara ar vorbi așa cum vrea întreg partidul.

Astăzi Victor Ponta a stat ascuns, probabil rozindu-și unghiile de necaz pentru că a abordat cu lejeritate un subiect pe care nu trebuia să-l atingă. Ponta a crezut că poate dispune de postul de la Senat așa cum a dispus de postul de șef al PSD-ului pe București atunci când l-a pus pe linie moartă pe Vanghelie. Mircea Geoană este o nucă tare printre PSD-iști deoarece are multă experiență politică și, deși a fost etichetat ca neinteligent de Ion Ilici Iliescu, are mai multă minte decât mulți dintre colegii săi din conducerea partidului.

Între timp, mazilirea lui Geoană a fost amânată la calendele grecești, rămânând doar un subiect de haz la adresa Micului Titulescu, care trebuie să facă eforturi deoasebite pentru a nu face crize de furie în public.

Toată această poveste dovedește că PSD-ul rămâne un partid toxic, condus haotic de o garnitură de persoane care se pândesc reciproc, mereu gata de a formă haite ad-hoc împotriva aceluia care pare mai slab la un moment dat.

Anunțuri

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: