Mircea Geoană exclus din PSD! Partidul resentimentelor

Într-o formulare care aduce aminte de imensa sa plăcere de a purta o uniformă nazistă, Radu Mazăre a caracterizat discuțiile legate de măturarea lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului României ca fiind o „țigăneală politică”, lucru care s-a confirmat în fiecare zi de la declanșarea crizei. Plecând de la formularea lui Ion Ilici Iliescu pentru care Mircea Geoană „are stofă de trădător” și ajungând la spusele secretarului general al PSD, Liviu Dragnea pentru care actualul șef al Senatului „nu mai reprezintă partidul”, membrii marcanți ai PSD s-au implicat într-o ceartă care le face rău politic și care denotă că moștenitorii direcți ai PCR întrețin un război intern bazat pe un resentiment generalizat.

De la pierderea alegerilor prezidențiale din 2004, Partidul Social Democrat este într-un război intern la nivelul structurilor de conducere, război întrerupt din când în când de armistiții în timpul cărora se caută o reorganizare a clanurilor. Mircea Geoană l-a învins pe Ion Ilici Iliescu și a luat conducerea în 2005 subliniind tarele morale care apasă asupra partidului datorită influenței fostului demnitar comunist, fost președinte al României pe durata a trei mandate. Mircea Geoană nu s-a arătat tandru nici cu Adrian Năstase, acesta pierzându-și în 2006 postul de Președinte al Camerei Deputaților pe fondul numeroaselor și încă nesoluționatelor dosare de corupție. În luna februarie 2010, Mircea Geoană a fost înlocuit de Victor Ponta, pe fondul tensiunilor din partid în urma pierderii de către cel din urmă a alegerilor prezidențiale din 2009. Devenit președinte al Senatului României în decembrie 2008, Mircea Geoană s-a văzut degradat din structurile de putere ale partidului de către Victor Ponta, acesta impunând chiar o perioadă de 6 luni de tăcere forțată pentru cel căruia i-au lipsit 70000 de voturi ca să devină președinte al țării.

Cu un vot de 43 la 5, astăzi 13 noiembrie, ora 14:13, Comisia de Arbitraj și Integritate a PSD a decis că Mircea Geoană nu mai poate fi membru al Partidului Social Democrat. Lui Mircea Geoană nu i s-a permis să ia parte la discuțiile din Comisia de Integritate a PSD, decizia de eliminare din partid fiindu-i comunicată de Dan Șova, șeful comisiei și asociat prin afaceri de Victor Ponta.

Gauleterii PSD l-au executat politic pe Mircea Geoană în Comisie la ordinul expres al lui Victor Ponta, cel care vrea să dea greutate oricărui impuls nervos care îl cuprinde. Resentimentul general care domnește la nivelul structurilor de conducere ale PSD acționează ca motor principal în formularea acțiunilor partidului, acest lucru probându-se în mod clar în cazul Mircea Geoană.

Reclame

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri to “Mircea Geoană exclus din PSD! Partidul resentimentelor”

  1. Naica Says:

    Era de asteptat o astfel de decizie, fara drept deprezenta,sau de aparare.Cine are de castigat?Crin ,care e curat ca un…crin!

  2. Blackwater Says:

    Adevarat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: