Mircea Geoană și PSD-ul. Scandalul continuă

PSD-ul îl dă afară pe Mircea Geoană pentru motive pe care Dan Șova le-a caracterizat ca fiind „o problemă internă” deci mucles, ori don’t ask, don’t tell. Nefiind solidar cu PSD-ul, ba chiar dimpotrivă, pe Cauzalitate se discută motivele pentru care Geoană nu mai este dorit de tagma șefilor social-democraților. Iată o scurtă lista de motive anti-Geoană:

– Mircea Geoană a declarat gata de a fi candidat la președinția României în 2014, deci nu a acceptat ideea agendei-protocol USL de a-l propune pe Crin Antonescu pentru acest post. Acțiunea lui Victor Ponta contra actualului șef al Senatului a primit girul lui Crin Antonescu, liberalul potențând loviturile anti-Geoană cu forța unui partid în care vorbește doar șeful.

– Mircea Geoană a făcut o vizită în SUA, ridiculizând prin ricoșeu cuplul Crin Antonescu-Victor Ponta care, dacă ar fi ajuns pe pământ american, nu ar fi primit nici 5% din atenția de care s-a bucurat fostul ambasador la Washington. Mircea Geoană este cunoscut în cercurile de putere democrate și republicane iar numai relația pe care o are cu Institutul Aspen face diferența, deoarece cuplul Ponta-Antonescu nu se sprijină pe nimic, think-tank-ul lor este doar un butoi cu fiere contra lui Trăian Băsescu, iar măsurile imaginate de ei demonstrează atât superficialitate plus lipsa de profunzime, dar și o afinitate pentru bancuri și miștocăreală a adversarilor. Iar cu clovni faci un circ, nu o ideologie.

– Mircea Geoană devenise incomod prin faptul că era prea vizibil în activitatea Senatului unde reușise să aplice o serie de lovituri acțiunilor guvernamentale.

– Victor Ponta a dorit să-și mărească puterea prin aplicarea unei lovituri nimicitoare fostului președinte al PSD-ului, vrând să transforme partidul într-o oglindă a PNL-ului unde fiecare face ce vrea numai ca să placă șefului. Dacă în perioada Mircea Geoană PSD-ul era o asociație de grupări, în prezent se asistă la o concentrare a puterii în mâinile unui grup restrâns din jurul lui Victor Ponta.

– Prin măsurile radicale luate contra lui Geoană, Victor Ponta demonstrează că nu mai contează părerile lui Ion Ilici Iliescu și Adrian Năstase, cei care recomandaseră păstrarea acutalului șef al Senatului. În acest fel ceilalți foști președinți ai PSD-ului devin cantități neglijabile în ecuația puterii din partid.

Reclame

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “Mircea Geoană și PSD-ul. Scandalul continuă”

  1. Dedesupturile luptei lui Victor Ponta cu Mircea Geoană « Interacțiunea dintre cauză și efect Says:

    […] această s-a verificat alineatul întâi din postarea Mircea Geoană și PSD-ul. Scandalul continuă. Interesant este că la ședința Biroului Politic al PSD-ului, scorul votului pentru eliminarea a […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: