O carte despre Margaret Thatcher

Cu un doctorat la Oxford University și trăind la Istanbul, autoare a alte două cărți de ficțiune (Loose Lips și Lion Eyes) precum și a uneia non-ficțiune (Menace în Europe), Claire Berlinski propune un al patrulea volum, o carte-portret al Doamnei de Fier, Margaret Thatcher. În cele ce urmează se prezintă traducerea prezentării de pe Amazon.com a ultimei sale cărți.

Fără alternativă: De ce este importantă Margaret Thatcher

Descrierea cărții

În anii 1970 Marea Britanie părea să fie în faza finală a declinului – o țara neguvernabilă, o ruină economică care se îndrepta rapid către o nerelevanță globală. Thei decenii mai târziu, este cea mai bogată și mai influentă țară din Europa, iar motivul este Margaret Thatcher. Cu o hotărâre de dimensiune supranaturală, Thatcher a venit din nicăieri, a preluat controlul Partidului Conservator al Marii Britanii și a îndreptat picamerul către consensul socialist al țării de după război. Ea a demonstrat că socialismul poate fi întors din drum, inspirând o revoluție globală a pieței libere. Simultan, ea a exploatat fiecare aspect util al feminității sale și a negat fiecare așteptare convențională despre femeile ajunse la putere. Thatcher și-a zdrobit inamicii cu o neîndurare calculate care a uimit publicul britanic și care, fără îndoială că a cauzat o distrugere colaterală imensă.

Până la urmă Claire Berlinski este de acord cu Thatcher: Nu exista o alternativă. Berlinski explică ce a făcut Thatcher, de ce este important ce a făcut și cum a reușit să evite critica în această vie și extrem de ușor de citit portret al uneia dintre figurile impunătoare ale secolului douăzeci.

Anunțuri

Etichete: ,

Un răspuns to “O carte despre Margaret Thatcher”

  1. Viaţa lui David Copperfield 18 Says:

    […] Îi invit să citească pe: Achilianu Petrut, Adrian Voicu, Alex Mazilu, Alice Georgiana, Andera Y, Blackwater, Carmen, Cartim,Coolnewz, Dragos Butuzea, Daurel, Eumiealmeu, Fosile si pietre, Gabriela Neagu, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: