Adrian Năstase și Adrian Severin sau corupția cu fruntea sus

Există o zonă a publicului pentru care realitatea nu are nicio relevanță. Prin intermediul camerelor de luat vederi acest public, acest grup se poate plimba prin apartamentul înțesat cu chinezisme grotești al lui Adrian Năstase și la sfârșit să susțină cu fruntea sus că fostul prim-ministru este un tip cu gusturi elevate, un adevărat estet. La fel de adevărat este că, probabil același grup ar susține nevinovăția lui Adrian Severin, deși imaginile înregistrate de reporterii Sunday Time l-ar face să roșească și pe Bernard Madoff, creierul scemei piramidale care a dus la un prejudiciu de 50 de miliarde de dolari. Pur și simplu unii își fac o mândrie din purtarea de ochelari de cal lăsând ca beneficiile să fie culese de cei care corupând sau lăsându-se corupți, nu pot sau nu știu să roșească. Corupții pot merge înainte numai știind că au în spate un grup masiv de fraieri avizi să le înghită orice, numai să le fie aplicat stimulii necesari.

După o perioadă în care a stat ascuns rozându-și unghiile de furie și neputință, Adrian Severin revine pe scena ideologică a PSD-ului prin intermediul Fundației Titulescu unde, beneficiind de ajutorul lui Adrian Năstase, va susține pe 25 noiembrie o conferință care poartă titlul semnificativ de Istoria și mitologia excepționalismului corupției românești. Acest prim-plan ideologic face parte din ofensiva stângii PSD-iste de a influența justiția, inoculand în marele public că vinile pentru care sunt anchetați de DNA provin din mașinațiuni ale Puterii și mai ales ale lui Traian Băsescu. Amestecând zeama Cătălin Voicu cu mitologia Boia, Adrian Severin se va produce cu o lucrare în care va demonstra că este un îngeraș, că nu există fapte de corupție care i se pot imputa și că în fond, acest dosar de la DNA se datorează faptului că el este un vajnic adversar al lui Băsescu.

OK, se cunoaște principiul schemelor piramidale, numite și scheme Ponzi. Dar iată că există și schema Năstase de negare a faptelor de corupție, în care nu faptele, ci gălăgia și percepția publică joacă un rol determinant. Fostul prim-ministru și-a bătut joc de adevărul din spatele afacerilor sale de corupție prin numeroiase articole din Jurnalul Național, pe blog sau în cartea Codul Zambaccian. Același lucru vrea să îl facă și Adrian Severin, iar conferința de presă de la Fundația Titulescu are rolul de a deschide frontul său de luptă, a schemei sale Năstase.

Este impresionantă cantitatea de mizerie pe care PSD-ul reușește să o bage sub preș și să strige în același timp că partidul lui Ion Ilici Iliescu reprezintă speranța de mai bine a poporului. Fundația Europeană Titulescu, iată un nume care își pierde aura de demnitate prin transformarea în tribuna corupților prinși în flagrant. Adrian Năstase este președintele Fundației iar decizia de invitare a lui Adrian Severin i se datorează cu siguranță deoarece anunțarea conferinței s-a făcut prima dată pe blogul fostului președinte al PSD. O întrebare: când va avea loc o conferință a lui Cătălin Voicu?

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: