Corina Crețu în fața Tratatului Fiscal

Corina Crețu se ferește de a spune lucrurilor pe nume nu pentru că nu este lămurită asupra subiectului, ci pentru că aceasta ar însemna un angajament pe care – din punct de vedere ideologic și electoral – nu poate să și-l asume. Ea vine din acea masă de politicieni care, trezindu-se ocupând un scaun de parlamentar european, nu reușesc să lase la Otopeni mâzga ambiguității, a vorbitului cap-de-pod către toți și toate, abordând pentru același subiect mai multe predicate care se bat cap în cap. Iată ce scrie în postarea Tratatul fiscal. Obligația unei dezbateri publice serioase:

„Tratatul este doar un instrument, care poate va impune disciplina financiară membrilor zonei euro și asociaților (cazul României), poate că nu. Reamintesc faptul că și Tratatul de la Maastricht era prezentat ca având aceleași virtuți cu actualul Tratat, și cu toate astea cei care au vrut l-au ocolit cu măiestrie.”

„Poate că da, poate că nu”. To be or not to be. Dar asta face parte din vestitele șerpuiri ca la Ploiești ale politicienilor români. Într-un fel îi înțeleg frustrarea onorabilei parlamentar Corina Crețu în fața unei discipline fiscale care nu lasă mână liberă tuturor celor antrenați de vălul de populism USL-aș. Subvenții, ajutoare, pomeni, contracte, totul va intra în ecuația 0.5 maximum 1 %, iar de aici până la anunțul lui Victor Ponta că anul viitor USL va tăia salariile aduse de Traian Băsescu la nivelul din 2010 nu mai este mult…

Cine vorbea de alte soluții când Băsescu tăia salariile, aud?

Anunțuri

Un răspuns to “Corina Crețu în fața Tratatului Fiscal”

  1. POVESTI DE BUCURESTI 17 Bucureștii anilor '50 - '60 Says:

    […] invit să citească și vă invit să-i citiți pe: Blackwater, Nea Costache, Pato Basil, Pavel […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: